Τι προσφέρει το Υαλουρονικό οξύ στο σώμα και το δέρμα σου;

Τι προσφέρει το Υαλουρονικό οξύ στο σώμα και το δέρμα σου;

Σε κρέμες, ενέσιμα, σέρουμ, συμπλήρωμα διατροφής ή υγρό πόσιμο, το υαλουρονικο οξύ είναι  ο τρόπος να επαναφέρεις τη νεανικότητα τους δέρματος και να προστατεύσεις τις αρθρώσεις σου

Μπορεί να μην είναι το νεότερο συστατικό αντιγήρανσης, αλλά είναι δοκιμασμένο και τόσο αποτελεσματικό για το δέρμα σου και όχι μόνο. Αν και έχουμε συνδέσει τη λέξη οξύ με κάτι που θα κάνει το δέρμα να ξεφλουδίσει, το υαλουρονικό έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι ένας ισχυρός υδρόφιλος παράγοντας που συγκρατεί την υγρασία και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και νεανικό.

Ως φυσικό πολυσακχαρίδιο του οργανισμού, βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματος, τα υγρά των ματιών και τους συνδέσμους και αρθρώσεις, όπου προσφέρει υγρασία, σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα.

Το απαλό και σφριγηλό δέρμα των μωρών αφείλεται ακριβώς στα υψηλά επίπεδα υαλουρονικού οξέος που έχουμε στον οργανισμό μας όταν γεννιόμαστε, αλλά δυστυχώς, όπως και το κολλαγόνο, η ποσότητα υαλουρονικού στο δέρμα μας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ειδικότερα μετά την ηλικία των 40 ετών, όπου η μείωση γίνεται φανερή. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, ο όγκος του χάνεται, μειώνεται ο όγκος των χειλιών και εμφανίζονται ρυτίδες στο πρόσωπο και βαθουλώματα στα μάτια και στα μάγουλα, ενώ μειώνεται και η ελαστικότητα του δέρματος. Για να επαναφέρεις την ενυδάτωση του δέρματος, χρειάζεται να πίνεις πολύ νερό, αλλά όσο και αν καταναλώνεις είναι δύσκολο να συγκρατηθεί από τα κύτταρα αν δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα υαλουρονικού οξέος.

Εκτός από το δέρμα, το υαλουρονικό οξύ είναι βασικό συστατικό για τη λίπανση των συνδέσμων μεταξύ των αρθρώσεων. Τα σκευάσματα με υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσουν εξαιρετικά σε προβλήματα αρθρώσεων όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Πώς θα αναπληρώσεις το υαλουρονικό οξύ;

Πιθανότατα δεν θα επιστρέψεις στο δέρμα που είχες όταν ήσουν μωρό, αλλά μπορείς να επαναφέρεις την ποσότητα υαλουρονικού του δέρματος για πιο νεανική, ενυδατωμένη επιδερμίδα, εξαλείφοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Πώς;

Ενέσιμα, με γέμισμα υαλουρονικού οξέος σε σημεία του δέρματος που έχουν ρυτίδες από τον δερματολόγο ή τον πλαστικό χειρούργο.

Με κρέμα ή serum που περιέχουν υαλουρονικό οξύ στη σύνθεσή τους. Θα δεις άμεσα αποτελέσματα και πιο απαλό, λείο και ενυδατωμένο δέρμα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα; Το υαλουρονικό οξύ είναι συστατικό ευεργετικό για κάθε τύπο δέρματος. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, ψάξε για σέρουμ με υαλουρονικό, ενώ αν έχεις ξηρό επωφελήσου από το συνδυασμό κρέμας και σέρουμ.

Σε συμπλήρωμα διατροφής. Στην αγορά θα βρεις συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος σε μορφή καψουλών. Αυτά τα διατροφικά συμπληρώματα παρέχουν υγρασία στα εσωτερικά στρώματα της επιδερμίδας, παρέχοντας απαραίτητα συστατικά του υαλουρονικού οξέος σε κυτταρικό επίπεδο. Παράλληλα, τα συμπληρώματα αυτά περιέχουν και άλλα συστατικά, όπως υδρολυμένο κολλαγόνο τύπου ΙΙ, θειϊκή χονδροϊτίνη και βιταμίνη C, ώστε να βοηθούν συνολικά στην υγεία του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών, στηρίζοντας παράλληλα την καλή λειτουργία των αρθρώσεων ενδυναμώνοντας τη δομή των χόνδρων και περιορίζοντας τις φθορές τους.

Σε υγρή πόσιμη μορφή περιέχει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα καθαρού υαλουρονικού οξέος, για ενίσχυση της διαδικασίας σχηματισμού και διατήρησης του κολλαγόνου.